Flott førjulsleirskule med Fjelltun skule

Vinteren er kommit!
26. november 2021
Flott vinterleirskule for Rosseland skule
4. februar 2022
Vinteren er kommit!
26. november 2021
Flott vinterleirskule for Rosseland skule
4. februar 2022

Det blei full vinter og fin førjulstemning for 6. klasse ved Fjelltun skule denne veka. Elevane har vore på tur til beins og fått testa ut skia for fyrste gong denne vinteren. I tillegg har dei hatt spikking, nisseverksted, baking, aking og mørketur med fakkel.

Sjå og les kva dei har opplevd

Logg 48

Fjelltun skole 6 A,D,E

Vi har vært på leirskole uke 48. Vi har lært mange spennende ting som for eksempel hvordan lage et bra bål og fotspor etter dyr.

MANDAG Vi kom her cirka kl 11.30 med bussene på parkeringsplassen, og her var det masse snø. Der stod Ketil å forklarte kor vi skulle sove, og kor vi skulle legge skiene våre. Det var ikke alle som hadde ski, men di hadde et utstyrslager sånn at vi kunne låne. Etter vi hadde pakket tingene våre ut på rommet skulle vi på morgenmøte i et klasserom. Der fikk vi info om kva vi skulle gjøre disse dagene, når vi skulle gjøre oppgaver og når vi skulle spise. Det er kanskje mange som gruer seg til leirskole, men det må dere ikke. Det er kjempe mange kule og kjekke lærere som lærer deg masse ting, og finner på mye gøy. Allerede første dagen skulle vi på tur oppi fjellet. Der hadde vi 3 grupper, vi gikk oppi skogen og fikk høre flere fortellinger. Til middag hadde vi lapskaus. Etter vi hadde spist delte di klassene i 2. Da gikk vi tur mørke uten lys i skogen og tente fakler på vei hjem.

TIRSDAG Vi ble vekket kl 7.00 og da hadde vi 30 minutt på å gjøre oss klar til frokost. Etter det fikk noen oppgaver som et par fra klassen skulle gjøre. De andre dagene fikk de andre i klassen oppgaver. I uteøkten gikk vi tur i skogen og matpause i bålstua Vi hadde også  bingo orientering og akte på akebrett. Til middag så hadde vi taco og fritid frem til kveldsmat. Da kunne vi spille kort, se på TV og være på mobilen. Når det ble kveld, så gikk noen til bålstua for å få pinnebrød. Så hadde vi grøt til  kveldsmat.

ONSDAG På onsdag hadde vi frokost klokken kvart på 8. Alle hadde gledet seg fordi vi skulle ha julefest. Før vi skulle ha julemiddag, så delte de  oss i to grupper. Den ene gruppa gikk på ski i lysløypa, mens de andre gikk til fots. Da vi kom tilbake skyntet alle seg med å gjør seg klar, og tok på seg kjole og andre fine klær. Jentene gikk først inn i matsalen, så kom guttene på en rekke og sa,  « God jul» og jentene svarte « Takk det samme» , sånn så i tradisjonen. Etter det spiste vi pinnekjøtt og riskrem med rød saus. Etter middagen var alle mette og vi kunne slappe av å se film/julekalender siden i dag var det 1. Desember.  Så spiste vi kveldsmat og hadde diskotek. Alle stilte seg i ring, og vi danset til musikk. Etter det så ropte alle ett navn og hvis de ville, så kunne de stå i ringen å danse. Etter hvert hadde vi Dance Battle.

TORSDAGI dag var dagen vi skulle reise hjem. Mange gledet seg til å treffe familien sin igjen, men det var også dumt å reise fra leirskolen. Alle fikk hver sin oppgave for å gjøre det reint og fint til de neste klassene som skulle komme. Alle pakket og la bagene eller koffertene på parkeringsplassen til avreise ca 11.00.

Som dere leser har vi hatt en fantastisk uke her på leirskolen. Vi håper dere som skal her gleder dere!