Vinterleg førjulstid for Fjelltun på Leirskulen

Ølen skule fekk ei flott avslutning på haustleirskulen på Gullingen
3. november 2022
Fjelltun skule på førjulsleirskule
10. desember 2022
Ølen skule fekk ei flott avslutning på haustleirskulen på Gullingen
3. november 2022
Fjelltun skule på førjulsleirskule
10. desember 2022

Fjelltun skule 6.trinn fekk ei skikkeleg flott vinterveke på sin førjulsleirskule. Minus 10, stilt og litt sol, men og stjerneklart og fullmåne gjorde sitt til at det blei knallforhold på Leirskulen. Elevane har sklidd på is,gått fjellturar,spikka treleiker og bakt julekaker. Sjå meir av bilder og tekst av kav dei har opplevd.

Tirsdag:
Når vi kom med bussen til Gullingen Leirskole ble vi tatt godt i mot. Vi fikk bagasjen og alle klassene møtes og fikk hvite hvor de skulle sove. Så fikk vi pakket ut og sett litt rundt om hvordan vi skulle ha det de neste dagene. Vi gikk ned i et klassserom og der fikk vi informasjon om hvordan det var på Gullingen Leirskole. Vi så også Storm og Tindre. Deretter gikk vi på en omvisnings tur i skogen. Til middag fikk vi lapskaus og til dessert fikk vi is. Vi kunne være ute så lenge vi ville etter kvelds men når klokken var 09:30 måtte vi inn og gjøre kveldsstellet. Det skulle være ro klokken 10:00.

Onsdag:
Vi ble vekket klokken 07:00 og da skulle vi til frokost for og spise mat. Det var noen som fikk kjøkkentjeneste. Vi møttes i klasserommet og ble delt inn i fire grupper. De viste oss også om hvordan det var lurt og kle seg når du skulle ut på tur. De to første gruppene skulle gå på fjelltur, bake pepperkaker og lake nisse kort til julefesten. De to andre gruppene gikk på skogstur, orientering og bingo. Når de kom tilbake fra turen gikk de og hadde tekstil og laget Gullingpinne og en vikingleke. Etter det var det det middag og da hadde vi taco. Til kvelds hadde vi grøt. Etter kvelds gikk vi opp i skogen og brente bål, hørte skumle historier og tente faklar som vi gikk med ned til leirskolen. Alle var trøtte, slitne og sovnet fort.

Torsdag:
Når vi våknet ble vi veldig glade siden det hadde kommet mye snø. De gruppene som ikke hadde gått på fjelltur, baket pepperkaker og laget nisser skulle gjøre det i dag. Når vi kom opp på fjellet så hadde vi en konkuranse om hvem av guttene og jentene som laget best bål. Vi gikk ned igjen og pyntet oss siden da var det julefest. Jentene gikk inn først og så kom guttene litt etter. Guttene bukket og sa god jul jentene neiet og sa takk det samme. Vi spiste deilig pinnekjøtt og til dessert var det riskrem. Etter middagen var det discotek. Det var veldig gøy. Til kvelds var det skive, pepperkaker og kokkosmakroner som vi hadde laget tidligere den dagen.

Fredag:
I dag etter frokost fikk vi oppgaver som vi skulle gjøre etter og ha ryddet oss ut av rommet.

Vi er veldig førnøyd med oppholdet her på Gullingen Leirskole.
Takk for oss.
Hilsen 6C,6D og 6E