Vinteropplevingar til fjells

Supre vinterdagar i fjellet
januar 17, 2020
Nysnø – skiglede og smilande elevar
januar 31, 2020

Svortland skule 7.kl og Fjelltun skule 6.kl har hatt supre dagar på Gullingen leirskule-. Ski,truger, orientering, skileik, mørketur med faklar og mykje meir. Sjå bilder og logg under.

Logg veke 4-20, Fjelltun skole, 6.kl

Mandag:Først så pakket vi ut alle klærne våre, så gikk vi ned i klasserommet der kom de som skulle passe på oss resten av uken. Så lærte vi litt om Gullingen og leirskolebygget. Så var det ut på ski på fotballbanen som var dekket av snø. Vi rente i bakken og hadde hauk og due. Så spiste vi kveldsmat. Etter kveldsmaten kunne vi enten renne mer på ski eller så kunne vi gå på truger med fakler.

Tirsdag:Først så ble vi vekket 07:30. Så kledde vi på oss og spiste frokost. Etter det fikk vi litt tid til å være på rommet eller i stua. Så gikk vi til klasserommet der vi fikk vite hva vi skulle gjøre i dag. Så gikk vi å kledde på oss og så ble vi delt inn i fire grupper.ener og toer gruppa var de som var på de enkleste turene. Tre og fire var litt vanskeligere. På gruppe en og to la vi skiene i en vogn bak en bil og så gikk vi langs en vei. Vi gikk helt til vi kom til en P- plass. Der måtte vi gå litt lengre til vi så bilen. Så tok vi på oss skiene og begynte å gå på ski. Vi gikk til vi så en fin plass, med masse fine ski bakker og en fin leirplass. Vi tente et bål og gikk på ski hele dagen, det var kjempe kjekt.

Onsdag:Etter vi hadde spist frokost var det nedover til klasserommet igjen. Der så vi en kort film som het Storm og Tinde. Etter det fikk vi velge om vi ville gå på tur 1 (den vanskeligste) 2 (medium) 3 (ganske lett) På enen gikk de opp på tregrensen og kjørte på ski der. På toen gikk vi samme vei som vi hadde gått på tirsdag, men vi gikk litt lengre og kom til en fin bakke der vi lærte å bremse og kjøre slalom. Så gikk vi til en foss. SÅ gikk vi til en fin plass der det var vindstille og lunt, vi lagte bål og grillet skiver. På tur tre gikk vi til den samme plassen som vi hadde vært dagen før. Der rente vi og grillet på bål.

Torsdag:Vi gikk ned til klasserommet. Dette var dagen vi fra Fjelltun skulle dra.I klasserommet så vi resten av Storm og Tinde. Så lærte vi hvordan vi kan se om det er skredfare eller ikke. Så gikk vi på truger siden vi hadde ikke tid til å gå på ski. Vi gikk og hadde bingo med poster. Så når vi var ferdige med det måtte vi pakke, og rydde rommene vi sov på. Så  gikk vi ned til bussen og la tingene våre der.

Dette har vore den aller kjekkeste uka me har opplevd – Helsing Fjelltun skole

Logg veke 4-20, Svortland

Mandag:Me kom opp på mandag, og møtte opp i klasserommet for samling. Der fortalte dei oss litt om leiren og så gjekk med på ein liten skitur.

Tysdag:Me åt ein god frukost også delte dei oss opp i grupper etter skiferdigheter så gjekk me på tur inntil Breiastølsdalen og hadde skileik.

Onsdag:Me hadde morgonsamling der me fekk velge mellom tre forskjellige skiturar, norke gjekk opp i fjella mens andre gjekk lengre inn i dalen. Så fekk med god middag med laks og pasta. Så hadde elevar fra B klassen lagt quiz til alle på kvelden.

Torsdag:Det var litt dårleg ver og skiføre så dei som ville kunne gå inn i dalen på ski mens andre gjekk på truge inn i skogen og hadde bingo. Ut på kvelden blei det discotek i klasserommet med masse musikk og dans.

Fredag:Me starta dagen med ein god frukost og begynte og pakke tinga våre- Så fekk alle arbeids oppgåver som gjorde klar til heimturen.     Tusen takk til oss fra 7. klasse fra Svortland skule.