Supre vinterdagar i fjellet

Sjetteklassingar frå Rosseland skule i ekte vestnorsk vintervèr
januar 10, 2020
Vinteropplevingar til fjells
januar 24, 2020

Gautesete og Finnøy skule 8. kl har hatt flotte vinterdagar på Gullingen leirskule.  Dei store snømengdene lar venta på seg, men me har likavel fått til gode turopplevingar på ski. Sjå kva elevane skreiv og bilder frå veka.

Logg veke 3, 2020. Finnøy og Gautesete skule, 8. klasse

Mandag: På mandag hadde vi skileik, og de som ville kunne gå på skitur i fjellet. Der lærte me kvifor  fjellet Gullingen heiter Gullingen, og kva dei andre fjella me såg heite. Om kvelden kunne de som ville gå på trugetur og lage bål. Der fortalte vi historiar og segner frå gamalt av og lærte mye om Huldra.

Tirsdag: Me vart delt inn i 4 grupper. Gruppe 1 og 2 starta med å gå på ski, mens gruppe 3 og 4 gjekk på truger, før gruppene bytta aktivitet. Dei som gjekk på truger hadde ein orienteringstest der ein kunne få bingo. Det var også ein springekonkuranse der ein kunne vinne ein slikkepinne. Etterpå hadde alle saman ein lang matpause i bålstova.

Onsdag: På onsdag var vi også delt inn i 4 grupper, gruppe 1 og 2 gikk en annen vei til den oppkjørte løypa en gruppe 3 og 4. Når alle kom frem lærte vi hvordan man lager bål når det snør og blåser.

Torsdag: på torsdag så kunne vi velge mellom tre turer. Den første turen gikk opp i fjellet der de så harer, ryper og andre dyrespor. Gruppe to gikk på en langtur til Breiastølsdalen og lagde en borg hvor de stekte pinnebrød slik som de andre gruppene, etterpå hadde de skilek.

Gruppe tre gikk halveis på beina og tok på seg skiene når de kom til løypen. De gjorde nesten det samme som gruppe to, men de gikk litt kortere.

Etter middag gikk vi på disco i klasserommet. Der danset mange og hadde det kjekt.

Fredag: Vi startet avreisedagen med å pakke sakene våre og spiste frokost. Etter vi hadde pakket  måtte vi gjøre oppgavene vi fikk. Det var f.eks å vaske doene eller skrive denne loggen. Vi skal snart inn til klasserommet for å avslutte før vi tar bussen hjem til Stavanger og ferjen til Finnøy.

Takk for en veldig fin uke her på Gullingen.