Superveke med flotte elevar frå Håland

Sol – og smilande og ivrige elevar frå Austrått :-)
april 16, 2021
Elevane frå Figgjo skole har hatt ei flott veke på leirskule!
april 23, 2021

6.trinn frå Håland skole på Sola skein om kapp med sola på leirskulen denne veka. Ivrige og engasjerte elevar har knapt gitt skia pause denne veka. -og det merkes på skiferdigheitene siste dagen! Her kan du lesa meir om kva elevane og lærarane skriv om lerskuleveka i loggen sin:

Mandag

I dag har me dratt fra Håland skole til Gullingen leirskole. De tok ca 3 timer med alt. Når me kom frem fikk me litt tid til å pakke ut noen ting på rommene og spiste lunsj.Så hadde vi et samlingsmøte om regler og hvordan vi skal ha det bra. Etterpå gikk vi på ski til det var middag. Etter middagen hadde vi akekonkurranse og vinnerne fikk slikkepinner. Så hadde vi litt fritid og fikk gjøre litt hva vi ville. Deretter spiste vi kveldsmat. Så slappet vi av, vi lekte i snøen og noen spilte spill og kortspill. Noen var så flinke at de gikk mange runder på ski. 1 runde =1 kilometer, vi hadde noen som gikk 10 runder! Noen hadde gjemsel. Klokken ti er det ro og leggetid.

Tirsdag

Våknet opp til knallblå himmel og strålende sol. Dagen kunne ikke vært bedre. Vi har hatt en helt magisk dag! I dag var vi på skitur til Breiastøldalen. Vi lærere er skikkelig imponerte over skiferdighetene og pågangsmotet til alle sammen. “Det har jeg ikke prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert!” er mottoet til denne gjengen. Skikkelig pågangsmot og en utrolig aktiv gjeng. Kan ikke klage over å være på jobb på en slik dag. I lunsjpausen fikk elevene opplæring i å bygge bål på snø. Deretter ble elevene delt inn i ei jentegruppe og ei guttegruppe. Hver gruppe skulle lage et bål. Dette mestret de begge bra, og begge båla ble tent på den andre fyrstikken. Elevene laget seg hver sin “y-pinne” som de brukte for å varme osteskive over bålet. Det ble også tid til skilek før turen gikk tilbake til leirskolen. Flere av elevene brukte kvelden på ski i området rundt leirskolen. Noen elever valgt også å holde seg inne på stua, hvor spillaktiviteten var stor. Mange store smil hele dagen på både små og store. Halv ti ruslet 10 elever avgårde til bålstua for å overnatte der. Resten fant raskt roen på rommene sine.

Onsdag

Vi stod opp med soloppgangen. 3 gutter stod opp fra bålstua og hadde klart å sovet der hele natta. Også spiste vi frokost. Og litt etterpå hadde vi morgensamling. Der snakket vi om hva vi skulle gjøre for dagen og om litt forskjellige dyr og dyrespor i fjellet her i Suldal. Etterpå tok vi på oss truger, det var gøy for noen men ikke for alle. Også hadde vi bingo på trugene og konkurranse. De som fikk bingo fikk en slikkepinne. Etter det gikk vi og lagde bål, vi hadde pakket ostesmørbrød og grillet de. Deretter gikk vi ned til skistallen og tok av trugene og byttet til ski. Det var en rar følelse og bytte til vanlige ski. Så gikk vi til lysløypen. Noen gikk på hopp, noen rant slalomløype, noen rant ned bakker. Etter det gikk alle tilbake til leirskolen, alle gikk inn og gjorde seg klar til middag. Det var kjøttkaker i brun saus og til dessert spiste vi sjokolademousse med vaniljesaus. Etter middag var noen ivrige folk på ski, mens andre gikk på disko. Det var nok kjekt for alle.  Deretter var det kveldsmat kl 20:15. Det var god mat. Deretter gikk alle inn i stuen og spilte forskjellige spill og kort, mens andre snakket .

Torsdag

Vi våknet av at lærerne kom inn på rommet med strålende humør. Alle fikk kontroll på rommet og gikk til frokost. Vi spiste frokostblanding og skiver. Etterpå smurte alle sin egen matpakke. Etterpå hadde vi morgenmøte hvor vi fikk lære hvordan vi skal behandle skader. På tur fikk alle velge mellom to løyper: Noen valgte den lange løypen og andre valgte den passe løypen. Vi stresset med å pakke, men til slutt var alle klare. Når alle var fremme lagde gruppene egne bål og grillet både ostesmørbrød og kanelsnurrer. Alle fikk slappet av før middagen som var delicious. Det var kyllingsuppa og ris som bare var nesten like god som desserten som var sjokoladekake. Etterpå fikk vi oppgaver om rydding på hele fløyen. Vi fikk fritid etterpå og da spilte noen inne og noen var med på en syk snøballkamp. Så spiste vi god kveldsmat også fikk vi fritid. Klokken halv ti gikk alle til rommene og klokken ti måtte alle legge seg.