Sol – og smilande og ivrige elevar frå Austrått :-)

Flotte dagar i fjellet med Fjelltun skole
april 9, 2021
Superveke med flotte elevar frå Håland
april 16, 2021

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No er ein frisk og flott gjeng 7. klassingar frå Austrått skole i Sandnes på veg heim etter ei lærerrik og strålande flott vinter-veke her på Gullingen leirskule. På oppsummeringa fekk dei verkeleg vist at dei hadde lært ein masse her oppe. Og på spørsmål om dette var ei Super-veke for Austrått, var svaret unisont JA 🙂
Under finn de elevane in eigen logg for veka, og masse flotte skibilder frå Austrått-veka 🙂
God helg.

Logg veke 15, Austrått skole 7. trinn

Måndag:
Vi kom fram og gikk av bussen, la tingene på rommet og begynte og pakke ut. Da vi var ferdige å pakke ut, tok vi på oss turklær. Vi kjørte ned til vannet og hadde skileker, som hauk og due, stiv hekt, limbo og hopp. Vi gikk tilbake til leirskolen, spiste middag. Vi hadde lapskaus og is. Etter middagen spilte vi spill. Før kveldsmat hadde vi ein kjekk rompebrett-konkurranse. Og så var det kvelden.

Tirsdag:
Vi sto opp og spiste frokost, så hadde vi arbeidsoppgaver. På mårgenmøte lærte me om klær og vær. Vi tok på klær, pakka sekk, fant truger og ski, før vi gikk opp på fotball banen. Først gikk vi på en liten truge-tur, med bingo-orientering. Vi lærte og lage bål i snøen og snøgrop. Vi stekte ostesmørbrød på bålet, så hadde vi de samme ski-lekene som i går. Så var det middag. Alle ble glade for det var taco og kiosk. Så fyrte vi bål i den ene bålhyttten, og stekte pinnebrød, og hadde akekunkuranse. Så var det kveld igen.

Onsdag:
Vi sto opp og alle gledet seg til kvelden, for da skulle en av favoritt-lagene spille kamp. De som ikke skulle se den, kunne sove i Bålstova i stedenfor. Vi hadde morgentime og snakket om vær, så tok vi på klær og gjorde oss klar til tur. Noen trilte vogn med ski, andre gikk opp en lang bakke. Vi kom fram til en open mark med spor og noen bakker. Vi lagde bål og grilte ostesmørbrød. Hjemturen var gøyest, for da var det bare nedover. Så var det middag med kjøttkaker i brun saus og poteter og sjokolademousse. Noen ble for å se Liverpool-kampen andre gikk i Bålstova. Alle i Bålstova kom ned etter at noen fortalte en spøkelseshistorie.

Torsdag:
På morgenmøtet lærte vi om snøskred, og hvordan vi ikke skulle bli tatt av det. Vi hadde to grupper, en som gikk samme sted som dagen før, de andre gikk en tur 2 km mer, med en fantastisk utsikt. Begge lagde bål, og grillet pinnebrød og ostesmørbrød. Vi hadde et fantastisk vær, lite vind, ingen skyer og full sol. Etter det kom vi hjem, og noen var så varme at de måtte ta et snø bad. Vi hadde middag, det var kylling, kake og så var det kiosk. Så var det klar til en ny kamp og Bålstove. Denne natta sov alle gjennom heile natta.

Fredag:
Vi våkna, og de som var i Bålstova måtte pakke og komme ned i leiren. Så var det frokost og ryddig og vasking. Vi la alt på parkeringsplassen, og gjorde oss klare. Så var det siste morgenmøte, og så reiste vi. Vi hadde fin tur hele uken.

Det var en fin tur vi kommer til og huske det veldig lenge! Noen har lært seg og gå på ski, andre har blitt bedre. Vi lærte å lage bål i snøen, og ble veldig flinke på og lage snøsofa. Nå har vi mangen gode minner for livet. Noen ble litt solbrente og andre ble brunere.

Skrevet av Odne og Tilde.