Superveke med elevar frå Finnøy

Suldalselevane har hatt flotte dagar på Leirskule
mars 12, 2021
Flotte og smilande Bømlingar i super-veka før påske
mars 26, 2021

Snøen kom tilbake til Gullingen, saman med sola og like strålande elevar frå Finnøy. Ei super-veke på ski, truger og rumpeakebrett med elevar på 8.trinnet på Finnøy sentralskule. Læringskurva har gått til værs på ski, og dei har gått til oppgåvene med strålande humør og pågangsmot.

Her kan du lesa meir om kva elevane sjølv skriv i loggen frå veka:

Mandag: Vi ankom ca. kl.10:00, så fikk vi tid til å pakke ut. Deretter måtte vi finne skiene og ta de med ned på løypa rett nedenfor leirskolen. Vi startet med hauk og due med ski på beina. Etter hvert så fikk vi prøve oss på hopp eller gå ein lengre løype. Seinere på ettermiddagen gikk vi ut igjen for å ha rumpebrett-konkurranse som Bjørn i fra Finnøy vant.

Tysdag: På tysdags morgen så hadde vi morgensamling i klasserommet, under samlingen så ble vi delt inn i 3 grupper. Ingen av gruppene gikk samlet, men alle endte opp på samme plass i Breiastølsdalen, for å lage bål og ha skilek. Dei som ville kunne stå på ski litt lenger inn i dalen for å se på fossen.

Onsdag: På onsdags morgen så startet vi med morgensamling der dei forberdte oss på kva slags ver vi skulle kle oss til, og kva slags aktiviteter vi skulle ha den dagen. Denne dagen ble vi delt inn i 2 grupper. Den eine gruppa skulle gå på truger og den andre gruppa skulle stå på ski, så byttet vi halvveis. Når vi gikk på truger hadde vi fleire konkurranser mange av dei var premie involvert. Før vi byttet til  ski, så hadde vi bingo-orientering. Når vi byttet til ski så hadde vi hauk og due, stafetter og flere bakker vi kunne renne ned. Vi avsluttet dagen med ein liten oppsummering av dagen.

Torsdag: På torsdag var det 3 forskjellige turer vi kunne velge mellom, den første turen var den korteste men isen var trygg så dei fikk prøve isfisking, den andre turen var den i mellom, ikkje for lang og heller ikkje for kort, Den tredje turen var den lengste av dei tre som var på ca 1,5 mil. På alle turene var det bål-eksamen, elevene måtte lage bålet sjølv uten hjelp av dei voksne. Dei aller fleste fikk bestått. På ettermiddagen hadde lærerne våre arrangert ein quiz om ulike ting.

Fredag: Vår siste dag her på Gullingen leirskole. Alle ble vekket rundt kl. 07:00. Etter vi ble vekket så måtte vi starte å pakke, når vi var ferdige med og pakke, så la vi ut alle tingene våre på  parkeringsplassen sånn at all bagasjen var klare for bussturen hjem. Kl. 09:00 har vi vår aller siste morgensamling i klasserommet før vi må reise hjem.

Leirskulen her på Gullingen var ein stor og kjekk opplevelse! Noen lærte å stå på ski, mens andre  fikk prøvd seg på andre aktiviteter eller ting dei ikkje kunne fra før. Hver kveld etter middag så fikk vi utlevert telefonene, seinere på kvelden leverte vi dem inn igjen. Sidan vi ikkje fikk ha telefonene så  mykje så var vi mykje meir sosiale: noen spelte f.eks veldig mykje kort og andre brettspill, mens andre såg på tv i lag. Sidan vi er ein fotballintressert klasse, så såg vi på fleire kamper i løpet av veka.