Super-veke i regn – snø og vind

Skikkeleg haustver for Trones på Leirskulen
oktober 30, 2020
Haust- og vinteropplevingar på leirskulen
november 27, 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elevane i 8 C og D frå Gautesete skole er no på veg heim etter ei Super-veke her under Gullingen. Og Super-veka har det vore takka være supre elevar. Dei har tatt alle vër-utfordinger med bøttevis av regn, og vind på strak arm. Og når endeleg snøen, med mykje vind og kulde kom på torsdagen, var igjen elevane strålande og storkoste seg på fjellturen i det som av og til minna meir om snøstorm! Noko av det viktigaste dei fortalte oss at dei hadde lært denne veka var – Ull er ikkje Tull 🙂
Me takkar for “lånet” av flotte elevar, og gledar oss allereie til neste gruppe frå Gautesete – på måndag 🙂

Under finn du elevane sin eigen versjon av veka, saman med mange flotte bilder frå Super-veka.

Logg veke 47-20 Gautesete

Mandag
På mandag dro vi til Gautesete skole tidlig med masse bagasje, vi skulle på Gullingen leirskole. Da vi skulle inn i bussen ble vi møtt av at de voksne som delte ut munnbind til alle elevene. Når vi kom fram til Gullingen etter en lang busstur var det kaldt, men vi gikk inn, la fra oss bagasjen og tok på oss varme klær fordi vi skulle på tur. På turen hadde vi leker og koste oss i naturen. Etter turen spiste vi god lapskaus i matsalen. På kvelden gikk vi på mørketur med fakler og tente bål i mørket. Etter mørketuren gikk vi inn i en bålstove og tente bål og fortalte historier fra gamledager her på Gullingen.

Tirsdag
På tirsdag dro D- klassen opp garn, det var 30 fisk! Der sløyet de fisken og drepte den. Etter det gikk de inn i en lavo som de hadde satt opp og grillet og sløyet fisken. Været var ikke helt på topp, men det var ikke veldig ille med bare litt regn. C- klassen var ute i skogen og gikk tur, der hadde vi orienteringsbingo med ulike poster. Det var vått i myra, og mange satt fast og mistet skoene sine. Etter de ulike aktivitene var det inn å få middag, alle ble glade når de fant ut at det var taco denne dagen. På kvelden når det mørknet var de i bålstova og grillet pinnebrød på bålet, dette var godt.

Onsdag
På onsdag byttet gruppene på hva de gjorde. D- klassen gikk tur og hadde bingo, og C- klassen fisket. Været denne dagen var surt med masse regn, men det var fortsatt gøy. Etter disse aktivitetene hadde lærerne fra D- klassen ordnet quizer og gåter for elevene. Dette var gøy, og vinnerne var B10, A4 og B3. Middagen denne dagen var kyllinggryte med ris og grønnsaker.

Torsdag
På torsdag våknet vi opp til at det var litt snø på bakken etter alle disse dagene med regn. I denne snøen bar det ut på lang tur. Denne turen var kald, men gøy. Noen grupper kom opp til en topp,mens andre gikk andre veier. En gruppe krysset en elv, denne var kald, men det var spennende. Når vi kom tilbake fra turen var det bare å få på finklærne fordi da var det julefest med pinnekjøtt. Etter dette hadde de fleste snøballkrig i den ferske snøen, dette var en fin opplevelse.

Fredag
På fredag var det å pakke, og gjøre seg klar til å dra hjem. Snøen ligger her fortsatt, og med dette vil vi si takk for dette flotte oppholdet her på Gullingen.