Haust- og vinteropplevingar på leirskulen

Super-veke i regn – snø og vind
november 20, 2020
Flott veke med sjetteklassingar frå Aspervika skole
desember 4, 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gautesete skule,8a og 8e, har hatt flotte opplevingar på leirskulen.Me har leika oss i snøen, hatt bingo-orientering, fiske og fjellturar. Me har og hatt spikkeverkstad og ete masse god mat. Sjå fleire bilder og logg her:

Logg veke 48-20 Gautesete 8 kl

Mandag:

Etter en lang busstur kom vi fram til Gullingen, her var bakken dekket av snø. Alle ble plassert på forsjellige rom, hvor vi pakket ut bagasjen vår. Vi gikk en tur i nærområdet og fikk utnyttet snøen. Det var godt med varm lapskaus etter en kald dag ute. Til dessert var det sjokolademoose med vaniljesaus til. På kvelden gikk vi en fakkeltur og etter det hadde vi fritid og kunne gjøre det vi ville.

Tirsdag:

Vi ble utdelt arbeidsoppgaver som vi skulle gjøre disse dagene, en av oppgavene var å vekke rommmene i fløyen. Noen ble vekket av folk som gikk rundt og smalt med grytelokk. Til frokost var det buffet, der man kunne ha knakkebrød, skiver og frokostblanding. Under frokosten lagde vi matpakke til turen vi skulle gå. E-klassen hadde orientering, mens a-klassen gikk ned til vannet og trakk opp garn. De fikk 15 fisk. Til middag ble vi servert taco. Etter middagen åpnet kiosken, der vi kune kjøpe litt forskjellig godteri. Deretter dro de forskjellige klassene opp til forskjellige bålplasser og grilte pinnebrød. E-klassen fikk tilbu om å sove i bålstuen denne natten. Sent påkvelden gikk de fra e-klassen som ikke ville sove i bålstuen opp og skremte de.

Onsdag:

I dag byttet klassene aktiviteter. A-klassen hadde orientering og e-klassen gikk til vannet, her ble det  trukket opp garn og tent bål i lavo. E-klassen fikk bare seks fisk. Etter de lærerike turene, var det middag i spisesalen. Vi fikk kyllinggryte med ris og en ispinne hver. A-klassen fikk tilbudet om å sove i bålstuen denne natten, noen fra e-klassen kom opp å skremte dem. Det ble veldig kaldt i løpet av natten, så mange gikk ned igjen.

Torsdag:

Vi startet dagen med en god frokost, og etter det fikk vi velge mellom tre turer å gå. Turene hadde forskjellig lengde og vanskelighetsgrad. Turane gjekk til Såto,Uranuten og Gule Bolten. På disse turene lærte vi mye om natuen i nærområdet.Været var flott, stilt og fint. Senere på dagen hadde vi julefest og spiste masse god mat.

Fredag:

I dag er det heimreisedag,står igjen å pakke alt av klær og utstyr, så er det vasking før me avslutta i klasserommet med oppsummering, diplomar og bildeshow. Takk for flotte opplevingar saman.