Sande skole har hatt ei super veke på leirskule!

Flott første vår-veke med smilande Stord-elevar
mai 7, 2021
Super-veke med Skadberg skole
mai 28, 2021

Etter å ha feira nasjonaldagen, kunne ein flott gjeng med 6.klassingar frå Sande skole på Sola setta seg på bussen til Suldal og Gullingen. Dei har hatt nokon innhaldsrike, lærerike og kjekke dagar på leirskule. Elevane har fått prøvd kanopadling, ro i båt, fiska, vore på flotte fjellturar, smaka på naturen og sett dyr eller spor etter dyr og mykje, mykje meir… Her kan du sjå eit knippe foto frå superveka og lesa eit lite samandrag frå elevane:

Tysdag:

Vi kom til leirskolen cirka kl. 11:00, og vi ble delt opp i grupper. Vi fikk instruksjon om reglene og en omvisning rundt omkring i området. Etterpå lærte vi om planter og om dyr. Etter turen badet noen i iskaldt vann. Isen hadde smeltet uka før. Da vi kom hjem var det middag med lapskaus og en is til dessert. Om kvelden fikk vi fiske i Mosvatnet. Etterpå var det fritid til kl. 19:45-19:15, da det var kveldsmat. Kl. 22:00 la vi oss gode og mette.

Onsdag:

På onsdag så hadde vi møte i klasserommet og de fortalte hva vi skulle gjøre. Denne dagen skulle vi ut på Mosvatnet i  kano og robåt, og trekke garn. Vi fikk veldig mange fisker og lærte å sløye fisken. Etterpå grillte vi fisken på bålet og spiste den. Så padlet vi i kano, mens andre rodde båt,  hjem og spiste taco til middag. Så åpnet kiosiken og vi kjøpte godteri. På kvelden så var C-klassen på disco.

Torsdag:

På torsdag hadder vi morgenmøte, og vi fikk 4 alternativer turer vi kunne gå: To-topps-tur, En-topps-tur, fisketur, kortere tur. Alle hadde bål og stekte piunnebrød. På veien hjem fikk vi lov til å bekkevandre, noe som var en av de beste tingene med leirskule.