Super-veke med Skadberg skole

Sande skole har hatt ei super veke på leirskule!
mai 21, 2021
Sommerveke for 7. klasse frå Sør-Håland skole
juni 4, 2021

For ein gjeng, og for ei veke!
På tysdagen rulla det inn heile 78 6.klassingar frå Skadberg skole. I tillegg var det 6 flotte lærarar med. Og elevane viste seg å vere heilt supre, alle saman.
Vêret var også med oss, og etter kvart kom sommaren her oppe i liane under Gullingen. Onsdagen var dog noko vindfull, og denne dagen fekk elevane verkeleg prøvd seg i robåter og kanoar ute på Mosvatnet. Men alle som var med den dagen, tok dette som ein kjekk utfordring. Eit herlig kaos på vatnet, som nokon av elevane sa med eit smil 🙂

Smila blei endå breiare den siste dagen, der me avslutta dagen i bekken opp mot Hovestølen. Alle var med på den kjekkaste av alt på leirskulen – bekkevandring!

Takk for «lånet» av flotte 6. klassingar frå Skadberg. me ønskjer alle ei riktig god sommar-helg!

Under finn du elevane sin eigen logg frå veka, og mange flotte bilder.

 

Logg veke 21 i 2021 – Skadberg skole, 6. trinn

Tirsdag

Vi kom med buss på tirsdag morgen. Alle var veldig spente på å være her i noen dager, men fremdeles slitne etter bussturen. Vi fikk en omvisning der vi fikk se rommene og resten av leiren. Klassene gikk til stuene og spiste matpakken de hadde med. Lærerne ga beskjed om at vi skulle møtes i klasserommet/stua og få beskjed om hvordan ting skulle være. De fortalte om leiren og hva de hadde planlagt. Dermed gikk vi på en tur seinere i grupper. På slutten av turen møttes alle gruppene på stranden, og bare de tøffeste badet.

Vi gikk tilbake til leiren, og der hadde vi en liten pause før vi gikk til middag. A og B spiste sammen, mens C spiste etterpå. Vi fikk servert lapskaus og is til dessert. Vi fikk tilbud om å fiske, og vi tente bål og lagte solbærtoddy.

På kvelden var det C-klassen som skulle få æren av å sove i bålstova første kvelden.

Onsdag

Den første natten var det mange som ikke fikk særlig mye søvn. Vi ble vekket klokken 7, og gjorde oss klar til frokost. A og B spiste frokost 07:40, og C 08:15. Det var morgensamling, og der fikk vi informasjon og lærte litt om vær og klær. Vi fikk beskjed om at vi skulle deles i fire grupper. To av gruppene var på vannet i kano og robåt, og vi fikk sløyet flere fisk og grillet fiskene på bålet. De to andre gruppene var på fjellet og avsluttet med orienteringsløp.

Senere fikk vi middag, og det var taco til middag. Det var denne middagen alle hadde gledet seg til. Vi fikk ikke dessert, men det gikk bra fordi alle var for mette. Men, vi brukte mange penger på godteri i kiosken etter middagen. Vi holdt ikke på med noe resten av kvelden, men vi slappet av og lekte ute med de andre, resten av kvelden.

Vi gikk til sengs 22:00. Denne natta var B-klassen som skulle sov i bålstova. 19 la seg der på kvelden, og 19 sto opp neste morgen.

Torsdag

På torsdag byttet vi om på oppgavene. De som var på vannet på onsdag, skulle nå på fjellet, og de på fjellet skulle på vannet. Vi gjorde de samme oppgavene som de før oss hadde gjort. Vi fikk ikke holde på like lenge siden de ville prioritere bekkevandringen. Det var noe av det kjekkeste på leiren, og alle som var med storkoste seg veldig.

Vi gikk hjem til leiren klissvåte med pytter i skoene og klær som hang ned på knærne. Det var kø til dusjene, og mange måtte vente til etter middag. Mange slappet av, var inne i stuene, ute og noen spilte fotball og disset.

Fredag

På morgenen ble vi vekket på forskjellige måter. A klassen våknet av høy banking på dørene, B klassen våknet av «Fredag min venn». C klassen ble vekket med høy støy av kjeler som ble dunket på av lærere, og noen av guttene som skrek/sang. Vi spiste frokost og pakket baggene. Vi fikk alle en oppgave vi skulle gjøre før vi dro. Det var premieutdeling, og så var det hjem.

Takk for fantastiske dager og spennende opplevelser!