Flott veke med sjetteklassingar frå Aspervika skole

Haust- og vinteropplevingar på leirskulen
november 27, 2020
ISS – On The Loose – under Peak Gullingen
desember 11, 2020

Mandag:
Etter en tre timers busstur kom vi endelig fram til Gullingen leirskule. Alle fant rommene sine og begynte å pakke ut. Så ble det tid for lunsj. Etter en god lunsj ble det tid for en liten bli kjent tur. Så begynte det å nærme seg middag. Vi hadde lapskaus og sjokolademousse til dessert.

Tirsdag:
Alle ble vekket ca. klokken 7, og noen hadde kjøkkentjeneste. Etter frokost var det morgensamling, og da fikk vi vite hvordan dagen skulle bli. Så fikk vi vite at vi skulle på fisketur etter en times tid, og da begynte vi å gjøre oss klare. Da vi skulle på fisketur, ble vi først delt inn i tre grupper, og da måtte alle bære på to vedkubber. Etter at vi hadde gått litt, tok vi opp garn. Den første gruppen fikk 3 fisker, den andre gruppen 4, og den tredje gruppen fikk 12-13. Vi hadde bål og lærte å sløye en fisk. Da vi kom tilbake, ble det juleverksted og baking for A-klassen. For B-klassen ble det spikkeverksted. Så begynte det å nærme seg middag. Etter middag var det kiosk, og de som ville, kunne sove ute i bålstoven. Mange gikk og kledde seg, og gikk opp til Bålstova for og sove der. Men alle trakk seg til slutt.

Onsdag:
Alle våknet etter en god natt søvn, og alle gikk til frokost og pakket med seg nistepakker. DENNE DAGEN SKULLE VI VÆRE UTE I FEM TIMER. Vi kunne bestemme hvilken tur vi ville gå på.
1: TO-TOPPSTUR
2: EINTOPPSTUR
3: STØLSTUR

Turene varte lenge, og vi koste oss med pinnebrød. Så gikk vi hjem etter 5 timers tur. Noen så både ugle og harer. Vi tror alle hadde en fin tur. Den turen tok oss nesten hele dagen. Så spiste vi middag og koste oss resten av kvelden.

Torsdag:
Først sto vi opp og spiste frokost. Etterpå byttet vi på juleverksted, baking og spikking fra tirsdag. Så gikk vi en liten tur i skogen og kom tilbake, og da gikk A-klassen inn i grillhytta, og B-klassen inn i Bålstova. Der spiste vi og hadde bål. Etter det hadde vi bingo orientering ute. Da vi kom hjem igjen, dusjet mange og mange pyntet seng til julefesten. På julefesten spiste vi pinnekjøtt, pølser, poteter og kålrabistappe. Til dessert hadde vi riskrem. Så hva det kiosk og kveldsmat. Etter kveldsmaten var det disko nede i kjelleren. Det var veldig morsomt.

Fredag:
Vi sto opp og gikk og spiste. Så pakket vi med niste til bussturen. Etterpå begynte alle å pakke for å reise hjem. Etter alle hadde pakket, begynte vi med å rydde, vaske og gjøre forskjellige jobber. Så ble det tid får den siste samlingen. Snart skal vi reise hjem med bussen.

Alt har vært kjempekjekt her oppe! Takk for oss!