Flotte opplevingar til fjells

Sol – Vinter og smil med Gautesete-elevane
november 22, 2019
Juleleirskule i desemberlys
desember 6, 2019

Gautesete skule, 8A og 8C, har hatt fine dagar her på Gullingen leirskule. Me har trukket garn og grilla fisk, hatt orientering i skogen, gått lange fjellturar til fots i nysnø, spikka julegåver og traska rundt i skogen med faklar på leit etter huldra og smånissar. Fleire bilder og elevlogg  under.

Logg for veke 48-19 Gautesete skole, 8A og 8C

Leirskolen startet på mandagen. Det er fredag nå, mens jeg sitter og skriver dette, og det har vært en kjempe kjekk opplevelse. Vi har vært her i fem fine dager og reiser hjem idag. Her kommer en liten logg om hva vi har gjort disse dagene.

Det startet på mandag da vi kom til leiskolen etter tre timer med bil og båt. Vi fikk tildelt rom og pakket ut. Litt senere var det morgensamling, som det er hver dag, og der fikk vi beskjeder og planer for dagen. Det var snø forrige uke, men det hadde smeltet da vi kom. Seinere på dagen kunne vi velge mellom å isbade eller å bare gå på tur. Etter en kort tur kom vi hjem til en deilig middag. Det var lapskaus og sjokolade-moussè til dessert. Om kvelden gikk vi en kveldstur i mørket og spiste grøt.

På tirsdag startet vi dagen med frokost, og så var det morgensamling. Senere på dagen grillet vi fisk som vi dro opp fra garnet. Vi var ute i ca. 3 timer. Senere så ble vi delt inn i to grupper klassevis. Den ene gruppa lagte nisse og bakte pepperkaker og kakemenn, mens den andre spikte viking-leker. Vi hadde taco til middag og kiosken var åpen etter middag.

På onsdag gikk vi på tur, prøvde oss med orientering, og lagte bål. Seinere på dagen gjorde vi det samme som på torsdag bare at vi vi byttet. Til middag hadde vi laks og pasta. Til dessert hadde vi pinne-is.

På torsdag startet vi dagen med frokost og så morgensamling, så kunne vi velge mellom lav, middels eller høy tur. Turen varte i fire timer og 30 min. Senere hadde vi julefest-middag. Vi spiste pinnekjøtt og poteter, og til dessert hadde vi riskrem med saus. Om kvelden hadde vi disco, limbo og quiz.

Nå er det fredag, og alle har pakket og ryddet, og vi er klar til å dra.

Takk for en veldig fin opplevelse!