Fantastisk vintervær i heia

ISS – On The Loose – under Peak Gullingen
desember 11, 2020
Minnerik veke for Svortland skule
januar 22, 2021

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lye skule 7.kl har hatt flotte dagar i vinterfjellet denne veka. Kaldt og godt. Har fått til flotte skiturar, trugetur, fakkeltur og mykje anna kjekt. Sjå meir av bilder og tekst kva dei har opplevd under

Logg veke 2, 2021. Lye skule. 7. klasse

Måndag:Me kom til leirskolen ca kl 11:23, Jan Erik tok oss imot på p-plassen han tok nokon bilder av ankomsten og så fikk vi komme til rommene våre. Etter vi hadde fått pakt ut så fikk vi komme ut til ski leiken. Vi hadde masse leiker som hauk og due også stiv heks, vi lærte også og stå på ski og renne ned bakkane men først måtte vi tråkke ned og opp bakkane så det gjekk an og kjøre ned. Etter kvart var det middag med fekk masse god mat og så hva mange med på truge tur på 1 time.

Tysdag: På morgons samlingen lærte vi om været og kva vi skulle ha på oss. Etter kvart  skulle me møte opp på ski leiken, der blei me delt inn i tre grupper. Me gjekk på truger og på ski. Vi grillet ostesmørbrød i bålstova, etter det hadde vio orienterings bingo på truger. Ca kl 15:30 kom tilbake til leirsolen, til middag hadde vi taco alle blei glade og overaska. Men vi hadde ikkje dessert. Om kvelden gjekk nokon inn i fellesstova og spelte spill ilag. Det mest populære spillene var bonaza, ligretto og bananas eit type scrabble spill.

Onsdag: På onsdag lærte vi hva ville skulle ha i sekken, vi såg på eit morsomt program som heiter storm og tinde som handler om fjellrevens liv. Noko av det viktigaste vi lærte om var fotposer dei skal du ha rundt føttene etter du har tatt av skiane så du ikke blir kald men du må børste av snøen først. Etter det gjekk vi i gruppene på tur, gruppe ein gjekk opp til parkeringsplassen nærme gullingen camping. Den dagen gjekk vi på tur til ein dal. Etter det gjekk vi heim og skiftet klær, dusjet g gjorde oss klar til middag. Vi fikk låv og se film kl 19:00

vi såg ein film som heiter Full out. Når kl var 19:45 spiste vi kveldsmat då fekk med beskjed om at dei som hadde lyst kunne sove i bålstova det var bare fire stykk som ente med og sove der, det var -12 grader.

Torsdag: Vi såg storm og tinde 2 på morgon samlingen da lærte vi om nokon forskjellige fugler og snøskred fare, vi gjekk på tur til den dalen igjen berre at da måtte både gruppe 1,2 og 3 gå opp til parkeringsplassen nærme Gullingen camping. Så gjekk vi i laget løype. Vi tok og nokon gruppebileter ved ein frossen foss. Der var det ein mini preikestol.  Som vanleg fyrte vi opp eit bål og laget hopp bakke. Då me gjekk heim fekk me velge om me vill gå resten på ein bil veg eller om med ville kjøre ned andre bakker. Om kvelden dro nokon folk frå b-fløyen og ein frå A- fløyen dei sto og hoppet i ein stor bratt hopp bakke. Dei hadde lov til å hoppe i det lille hoppet men, dei lagde eit mykje større og farlegere hopp så kjørte han frå a-flæyen full fart ned og landet på rumpen rett på ein stein. Men det gjekk fint ingen ambulanser eller helikopter kom. Vi hadde disco og det var veldig gøy. Alle danser og lo (meste parten da).

Fredag: Morgonen startet med frokost som vanleg, med frokosten fekk med utdelt reise oppgaver. Nokon skreiv log(oss) og nokon vaksa badet osv. Det var travelt med pakking og rydding, vi har ikke hatt morgon samlingen ennå den er om fire minutter.

Takk for oss, det har vore kjempekjekt!