Sande og Sola skole har kost seg på fjellet

Flotte dagar i fjellet for Porsholen og Røvær skule
juni 7, 2019
Spreke elevar frå Aspervika
juni 21, 2019

Ein kjekk gjeng frå Sande og Sola har no reist heim frå fjellet. Under kan du lese litt om kva dei har gjort og sjå bilder frå veka.

Logg for veke 24-2019 Sande og Sola skoler, 6. trinn

Tirsdag

Etter en lang busstur kom vi endelig fram til Gullingen leirskole. Vi startet med å få litt informasjon, deretter fikk vi se rommene våres. Så gikk vi på en «bli kjent tur», vi ble delt inn i tre grupper. Vi hadde leker, og noen smakte på maur, mens andre ville ikke. Så møttes vi nede ved Mosvatnet og badet. Vi hadde lapskaus til middag, etter det var det frivillig fisketur.

Onsdag

På onsdag startet vi dagen med en god frokost. Så måtte vi lage nistepakke til kano og robåt tur. Vi    ble delt inn i fire grupper, gruppe en og to startet i kano, tre og fire startet i robåt. En gruppe fikk 17 fisk. Det var gruppe to som fikk mest fisk. Vi sløyet fiskene etterpå. Alle måtte smake på fisken.  Noen grilte osteskive på bålet. Etterpå byttet gruppene båter. Så spiste vi middag, og deretter hadde    vi fri resten av dagen. Sande skole sov i bålstova den natta og kiosken var open.

Torsdag

Torsdag var den kjekkeste dagen. Vi kunne velge hva slags tur vi ville gå på: totoppstur, fisketur og entoppstur. På totoppsturen vi over to fjell, før matpausen fant vi snø og kastet snøballer på lærerene. På fisketuren gikk vi til et vann på et fjell og fisket. Vi fikk tre fisker  og en gutt spiste øye på den ene fisken. På entoppsturen gikk vi opp på et fjell der det var masse gjenstander fra gamledager. På den turen var det to voksne og fire barn så vi fikk grille masse pinnebrød. Vi satt og så på fiskerene nede ved vannet. Alle møttes nede ved en foss som det var lov å teste regntøyet ved å gå under fossen. Etter det gikk vi ned til en bekk og bekkevandret. Vi hadde taco til middag, og Sola skole fikk sove i bålstova. På kvelden var det disco og alle sang høyt og danset.

Fredag

Vi våknet litt tidlig siden vi skulle pakke og vaske i dag før vi skulle hjem. Og så så vi bilder som lærerene tok av oss, etterpå reiste vi hjem.