Flotte dagar i fjellet for Porsholen og Røvær skule

Kystfolket har gjort fjellet
mai 24, 2019
Sande og Sola skole har kost seg på fjellet
juni 14, 2019

Elevar frå Porsholen skule og Røvær skule har opplevd flotte dagar på Gullingen leirskule. Me har rodd og padla, fiska og bada og mykje anna kjekke opplevingar. Sjå logg og bilder for fleire inntrykk.

Logg veke 23-19, Porsholen og Røvær skule

Mandag

Etter en lang busstur og kommet inn på rommene så skulle vi ganske raskt på en “bli kjent tur” gjennom skogen. Dette var en rolig og lett tur rundt i området der vi lærte noe og hadde leker som “Gullingen gjemsel”. Før middagen kunne vi bade i det iskalde Mosvatnet hvis man ville. Etter middag var det også en frivillig fisketur der ingen fikk noe fisk.

Tirsdag

Dette er favorittdagen. Vi startet dagen med et morgenmøte nede i klasserommet der vi fikk vite om dagens opplegg og hva som var smart å ha på seg av klær.

Igjen delte vi oss i to grupper som skulle padle kano og ro robåt. Gruppene startet med å padle eller  ro til noen fiskegarn og deretter til en liten øy i Mosvatnet der vi sløyet og grillet fiskene fra fiskegarnet.

Onsdag

På onsdag delte vi oss i tre grupper. Denne dagen var litt som på mandag, men onsdagen var bedre. Gruppene lagte kullstifter, klatret og hadde en orienteringsbingo.

Torsdag

Denne dagen kunne vi velge mellom tre turer: En liten fjelltur, en fisketur på fjellet og en totoppstur. På fisketuren begynte det å blåse opp til en stiv kuling og denne gangen fikk noen en fisk som vi ga til en ravn. Alle gruppene gikk til en foss, tok på seg regntøy og gikk under fossen. Alle gikk deretter ned til en stor bekk og alle som ville, gikk ned i den og badet før vi gikk tilbake til leirskolen.

Fredag:

Så er dagen kommet for å reise hjem. I dag har vi ryddet og pakket og klar for busstur hjem. Det har vært flotte dagar her oppe på Gullingen og vi kommer gjerne tilbake igjen. Takk for oss