Frå vinter til vår med Skadberg

Då er 6. klassingane frå Skadberg skole på veg heim etter ei flott og svært variert leirskule-veke her på Gullingen leirskule.
Planen var å ha vinter-leirskule med masse ski-opplevingar, men det varme vêret og vinden gjorde sitt til at våren kom med eit smell her oppe under nuten Gullingen. nesten alle elevane fekk likevel prøvd seg på ski den eine dagen, og dei koste seg veldig. Elles blei det meir og meir grønt utover veka, og no står bjørka somme stader med lauvet på. Det er rekord-tidleg vår med andre ord. Austavinden har også fjerna det meste av isen på Mosvatnet.

Under finn du elevane sin eigen forteljing om veka, og ein masse flotte bilder frå Vinter mot Vår-veka med dei flotte elevane frå Skadberg skole.

Logg for veke 17 i 2019

Tirsdag
På tirsdag kom me fram ca kl 11:30. Då me kom fram, begynte me å pakka ut på rommene våres.
Etterpå skulle me møtes i klasserommet der me fikk informasjon, regler og hvor ting ligger. Til slutt gikk vi en fottur for å bli kjent med området.

Onsdag
I dag hadde vi morgenmøte, der vi fikk vite hvordan vi skulle pakke sekken, og hvordan vi skulle kle oss. Senere fikk vi velge om vi ville gå fottur, eller om vi ville gå en skitur. Da vi kom fram på skituren, lærte vi hvordan vi skulle tenne bål. Vi hadde matpause, rant i bakkane, og hadde hoppkunkuranse.
Senere på dagen var kiosken open for første gang. I dag sov guttene ute i Bålstova.

Torsdag
I dag hadde to tvillinger bursdag, og de ble feiret med sang og vaniljeis med raketter.
Etterpå så kunne vi velge 3 forskjellige fotturer. Nummer 1 var en lett tur til Stavastølen og Reinstølen, nummer 2 var en topptur til Såto, og den lengste turen var nummer 3 som var en to-toppstur til mange forskjellige topper, tur nummer 3 var 1,2 mil lang. I dag var kiosken open, og seinare på kvelden var det disko og ping pong turnering. I dag sov jentene i bålstuen. 16 jenter meldte seg på, men bare 5 overnattet. Men de hadde det veldig gøy.

Fredag
I dag skal vi reise hjem. Vi pakker sekkene våre, vasker rommene og sier farvel til en kjekk uke på leirskolen. Vi har hatt det kjempe gøy og fått mangen fine minner.

Hilsen oss på Skadberg skole, 6. trinn.