Strålande veke med Trones elevane

Aktive Haga-elevane med store smil i storm og regn
oktober 7, 2022
Flott veke med Skjold skule 8. trinn
oktober 27, 2022

No har roen igjen senka seg på leirplassen på Gullingen leirskule. Haren kjem fram på tunet igjen, og reven lusker like bak….

Men me saknar allereie ein flott gjeng med 7. klassingar frå Trones skole, som har vore her i denne veka. Både dei og vêret har vore strålande, og elevane sit igjen med mange gode minner  frå leirskule-veka. Me takkar for «lånet» av elevane og ønskjer dei og alle vår følgjarar, ei god helg.

Under finn du elevane sin eigen logg frå veka, og mange flotte bilde frå Mosvatnet, i fjellskogen under Gullingen, frå fjellturane på Gullingen og andre toppar, og ikkje minst i bekkjen og i fossen!

Vårt råd – ta turen ut i naturen i helga 🙂

 

Logg for veke 42-22 – Trones skole, 7. trinn

Mandag:
I dag ankom vi Gullingen leirskole, vi ble møtt av personalet ute på parkeringsplassen. Alle var veldig spente på å få se seg rundt. Vi startet med å pakke ut tingene våre og etter det skulle vi kle oss for tur. Turen gikk bare litt rundt i området så vi skulle bli kjent, de som ville bade fikk lov å bade i Mosvatnet. Det var iskaldt men veldig gøy! Etter tur var det tid for middag. Vi fikk servert varm lapskaus med is til dessert. Etter en lang dag med buss og tur var de fleste litt slitne, så resten av dagen var det kos i stuene.

Tirsdag:
I dag var det den første ordentlige dagen her på leirskolen. Vi startet med frokosten der fikk vi litt informasjon om hva vi skulle gjøre denne dagen. Klokka 09.00 var det morgentime der vi fikk vite om været. Etter timen var det tid for tur. Vi ble delt i fire grupper.(Gr1-2-3-4) Gruppe 1 og 2 startet med padling i kano og roing med robåt. De som var på gruppe 1 og 2 trakk også opp garn og grillet fisk.  Fisken smakte utrolig godt! Imens gruppe 3 og 4 gikk på en fjellskogs-tur. Vi hadde strålendes vær: det var sol og vindstille. Alle gruppene var tilbake ca 15.00-15.30. Til middag idag var det selvfølgelig taco-tirsdag. Resten av dagen var fritid, men de som hadde oppgaver måtte selvfølgelig gjøre dem. A-klassen fikk tilbud om å sove i bålstova, men ikke alle turte og noen kom ned igjen midt på natten.

Onsdag:
Idag byttet gruppe 1 og 2 med 3 og 4, så 1 og 2 gikk på fjellskogs-tur, mens 3 og 4 skulle padle i kano og ro i båt. Det var skikkelig fint vær idag også. Til middag var det kjøttkaker i brun saus med grønnsaker på siden, vi fikk også sjokolademousse, det smakte veldig godt. Idag var det B-klassen som fikk tilbud om å sove i bålstova, men veldig få turte og alle som skulle sove der gikk tilbake til leirskolen nesten rett etter de hadde gått opp.

Torsdag:
Idag fikk vi velge mellom fire forskjellige turer: 1- Topptur til Gullingen ca 950 moh. 2- Topptur til Såto med tur innom fossen ca  750 moh. 3- Fisketur til Svartevatn.  4. Rusletur mot Uranuten, denne turen var lurest å ta hvis du ikke er så glad i å gå på tur og vil heller gå litt sakte. Alle turene skulle på slutten ende opp i samme bekk, der alle som ville kunne bekkevandre. Alle ble klissvåte! Etter at vi hadde skiftet, spiste vi kyllinggryte med ris og grønnsaker. Vi hadde is til dessert idag også. Siden det var siste hele dag hadde vi disco på kvelden som var veldig gøy. Idag var det C-klassen som fikk tilbud om å sove i bålstova, og nesten alle ville sove der, ca alle ble hele natten.

Fredag:
Idag sto vi opp, spiste frokost, og så var det bare å pakke i vei. Vi måtte vaske alle rommene og passe på at ingenting lå igjen. Vi sa farvel til Gullingen leirskole og gikk inn på bussen.

Alt i alt har dette vært en helt fantastisk uke med mye morsomme aktiviteter, hilsen 7. trinn Trones skole 2022