Sommar og sol med Porsholen skole

Sommerveke for 7. klasse frå Sør-Håland skole
juni 4, 2021
Kjempeveke med sjuandeklassingar frå Røyneberg skole
juni 11, 2021

Sommaren kom med 7. klassingane få Porsholen skole på måndag.  Og dei har kost seg veldig, med mykje bading, både på dagtid og kveldstid. Flotte turar i skogen og på fjellet, kanopadling og roing, med garntrekk er nokre av emna dei har prøvd seg på. Vekas høgdepunkt var likevel bekkevandringa på torsdag ettermiddag. Det var ikkje mange elevar som var tørre etter det. Diskoen på torsdag kvelden tok også heilt av.
På fredag fekk dei også vist Mathilde at dei hadde lærte ein masse her oppe.
Under finn du elevane sin eigen versjon av veka, og masse flotte bilder frå Sommar-Super-veka!

Logg frå Porsholen skole, 7. Trinn
Veke 22 i 2021, 31.05 – 04.06

Mandag:
Mandag formiddag kom vi endelig frem til leirskolen. Alle blei vist frem til rommene, og kom seg på plass på rommet. Etter et kort info-møte, gikk vi på en bli kjent tur i området. I løpet av turen så vi fugleegg og frosker, som noen også kysset. På slutten av turen fikk alle som ville, lov til å bade i vannet nedenfor leirskolen. Det var forskjellige meninger når det gjelder temperaturen i vannet, men alle hadde det veldig gøy.
På kvelden var det noen som gikk ned for å fiske, og to elever fikk fisk!

Tirsdag:
På tirsdag blei alle vekket i syv tiden. Morgenmøtet startet klokken ni, hvor vi snakket mye om været og hva man burde ha i sekken på tur. Vi var i båt og kano, dro opp garn, sløyet fisken, laget bål, stekte og spiste fiskene. Det var også flere som stekte ostesmørbrød, som alle syntes var veldig godt. Det blei også mye bading på tirsdagen, og lang kø når kiosken åpnet. Men taco var nok den store favoritten.

Onsdag:
På onsdagen gikk vi på fjellskog-tur opp til flyttblokkene. Noen få klarte å tenne bål med bare en fyrstikk. På bålet stekte vi pinnebrød og ostesmørbrød. Vi lagde også kullstifter, noe som var kjempegøy. Vi brukte kullstiftene til å tegne både på ark og i ansiktet. Det var veldig gøy å buldre i en fjellskrent, og å leke Gullingen-gjemsel. Da vi kom ned fra fjellturen, lærte vi om orienteringskart, og avslutta med orienteringsbingo. På kvelden badet vi i Mosvatnet.

Torsdag:
Torsdag var nok den kjekkeste dagen, med fjelltur, bekkevandring, kiosk og disko. Det var flott utsikt på toppen av fjellet. På turen fisket noen i Såtevatnet. Det blei fisk på første kastet. Fiskene blei stekt på stormkjøkken. Bekkevandringen var det kjekkeste i hele uka for de fleste, disko var veldig gøy, og det blei mye hopping og dansing.

Fredag:
Plutselig kom fredagen, hvor alle måtte pakke, rydde og vaske ut av rommene sine. Vi hadde samling klokken ti, hvor de blant annet kåret vinneren av rydde-konkurransen. Vi fikk også diplomer, og så et flott bildeshow!

Takk for oss!