Sola og Sande skule 6. trinn har vore på leirskule

Vårleirskule med 7.klasse frå Austrått og Malmheim
juni 3, 2022
Gode turminner frå leirskulen for Sørbø og Aspervika
juni 17, 2022

Det blei mange kjekke opplevingar på leirskulen, sjå meir av bilder og logg her:

Veke 23-22. Sande og Sola skule 6.trinn

Tirsdag: Vi ankom her på Gullingen Leirskole på tirsdag. Det var fint vær og solen skinte. Vi ble tatt i mot med åpne armer. Etter vi hadde pakket ut alt hadde      vi et lite møte der vi fikk hilse på de voksne. På møte fikk vi vite at vi skulle på en liten tur rundt i nærområde for å få se hvordan de så ut på Gullingen Lerirskole. Det var koselig og fint der med masse fin natur. Vi så på frosker, fikk smake på mye nytt og til og med ha en liten mose krig for de som ville. Etter en liten stund kom vi til en liten og koselig bålstue. Her fortalte de at her kunne vi sove en natt for alle frivillige. En hel natt ute i en liten bålstue. På slutten av turen kom vi ned til et lite vann der vi kunne bade. Det var mange som badet, noen synes det var varmt og noen synes det var kald, men de fleste greide å ta en liten svømmetur. Etter vi var ferdige å bade så skulle vi tilbake. Da vi kom tilbake ventet det en god lapskaus om vi skulle ha til middag. Noen hadde kjøkentjeneste de skulle hjelpe med å dekke på og gjøre istand matsalen. Vi fikk også is til dessert. Etter middagen hadde vi fritid, vi kunne være i oppholdsstua, lekeplassen og et pingpong rom med pingpong bord. Tiden gikk fort men etter en liten stund var det kveldsmat. Det var en brødbuffet med kjøttpålegg og andre pålegg og grønnsaker med juice. Vi hadde mer fritid frem til klokken 22 da skulle det var ro i alle rommene.

Onsdag: Vi ble vekket klokken 7 og skulle gjøre oss klar til frokost klokken kvart på 8. Det var også brødbuffet med juice til frokost. På  frokosten fikk vi litt forklaring om dagen. Etter frokost var det rett på møte i klasserom der vi lærte litt og vi fikk vite at i dag skulle vi padle i kano og ro i robåt. Vi gikk ned til Mosvannet sammen med gruppene. Noen begynte med robåt noen begynte med kano. Det var en fin opplevelse med ingen vind eller bølger. Vi lærte litt om å holde balansen  og hvordan vi skulle sitte og padle/ro. Etter vi hadde kommet frem til bålplassen så trakk vi opp garn og vi fikk selv prøve å ta ut fisken av granet. Etter vi hadde tatt ut alle fiskene viste de hvordan vi skulle sløye en fisk, så skulle vi prøve selv. Når sløyingen var ferdig skulle vi grille fisken med salt og pepper på bålet. Vi spiste fisken og fikk lage osteskiver på bålet etterpå. Vi tok turen tilbake og løftet  opp kanoene/båtene på land. Når vi hadde tatt alt på land gikk vi tilbake til leirskolen med vær vår åre. Så gikk alle slitne elever inn på rommene for å slappe av, men det varte ikke lenge før det var Taco-middag. På middagen fikk vi vite at kiosken skulle være åpen, det gledet alle seg til.

Torsdag: Etter frokost gjorde vi oss klar til oppmøte i klasserommet der vi lærte om fjellrev. Vi fikk 4 turalternativer på hvor vi ville gå  på fjelltur, alternativene var to-toppstur, en-toppstur/rusletur og fisketur. Vi fikk velge og gikk på vær våres turer og koste oss alle sammen. Alle turene ble avsluttet med bekkevandring. Det var det nesten alle hadde gledet seg mest til. Alle sammen var blaute og kalde da de kom på toppen av bekken. Da var det bare og løpe tilbake til leiren for å få på seg tørre klær, og henge opp det våte reintøyet. Vi fikk spise middag og var klar for diskotek klokken 20-21. Det var høy musikk og mye dansing. Det var kiosk i dag også og den var like populær. Etter det var det en liten time igjen før vi skulle ha den siste natten vår her på Gullingen Leirskole.

Fredag: På fredag var det vasking og vi reiste hjem. Tusen takk for en nydelig opplevelse som vi sent kommer til å glemme:)