Sola-elevar i sommarvèr på fjellet!

Kjempeveke med sjuandeklassingar frå Røyneberg skole
juni 11, 2021
Siste skuleveke for 7.klassingane på Sørbø skole
juni 18, 2021

Mandag:
Vi kom på leirskolen på mandag klokka ca.11:30. Og da hadde vi en bli kjent tur med Jan Erik, hvor vi gikk i skogen, lærte om planter og blomster, hadde Gullingen-spesial gjemsel og badet i Mosvatnet. Og til middag var det lapskaus med flatbrød. Etter middagen fikk de som ville gå ned til vannet for å fiske. Vi fikk to fisker, de ble sløyd og grillet på bålet på stranda.

Tirsdag:
På tirsdag ble vi vekket om morgenen, og da skulle vi gjøre jobbene våre før frokost. Typiske jobber vi hadde var å vaske gangen foran rom og bøttekott, vaske dusjen og toalettene og kjøkkentjeneste. Og etter det spiste vi frokost. Til frokost var det brødskiver og knekkebrød med forskjellig pålegg. Og til drikke var det melk, appelsinjuice og eplejuice. Og frokostblanding med gryn og rosiner og cornflakes. Så lagde vi matpakke og gikk på tur i cirka 4-5 timer. Vi gjorde masse kjekt på den første turen blant annet å lage kullstifter, tenne bål, og å steke pinnebrød og osteskiver. På turen tilbake klatret vi i en fjellvegg uten sikring, og vi hadde bingo orientering. Vi spiste taco til middag. Etter middagen hadde vi kiosk, hvor de solgte godteri og brus. Om ettermiddagen feiret vi Ida Marie som hadde bursdag. Det ble adjektivfortelling og kake til dessert. Etterpå gikk vi ut og vi lekte forskjellige leker. Vi hadde slå på ringen, boksen av og Gullingen-spesial gjemsel.

Onsdag:
På onsdagen ble vi også vekket, og vi gjorde de samme pliktene som på tirsdag. Vi spiste frokost, pakket matpakke, og hadde litt fritid før morgensamling med Jan Erik. På morgensamlingen så vi første del av en liten youtube film som het “Storm og Tinde”. Vi snakket også om fjellreven, og nedbrytning systemet i skogen. Etter dette pakket vi sekkene våre, og tok på oss yttertøy. Vi delte oss opp i lundefugler og pingviner i dag også. I dag skulle vi på vannet med kano og robåt. Lundefuglene startet med kano, og pingvinene med robåt. Elevene i robåtene rodde til en øy, der de trakk garn som var satt ut i forkant. Vi i kano padlet rundt en øy, og gikk i land for å ta den første matpausen. Etterpå trakk vi også garn, og padlet videre til samme øy som pingvinene var på.

Vi sløyet og stekte fisken, og rodde tilbake til brygga. De som ville fikk valget om å bade fra brygga med redningsvesten på, før vi gikk opp til leirskolen. Etter turen var det middag, det var kjøttkaker med saus. Til dessert var det gele og vaniljesaus. På ettermiddagen hadde vi disko fram til kveldsmaten.

Torsdag: På torsdagen ble vi vekket likt som de andre dagene, og gjorde jobbene våre før frokost. Etter frokost hadde vi morgensamling, hvor vi så del to av “Storm og Tinde” og snakket litt om bekledning og menneskespor i naturen. Denne dagen fikk vi velge mellom to turer, men alle ville på fisketur. På turen var noen oppom toppen såta, mens resten gikk rett til fiskevatnet. Det ble ingen fisk, men vi grillet osteskivene på bålet. På slutten av turen var det endelig tid for bekkevandring. Vi rant i sklier i bekken, og hadde det kjempe kjekt!

Fredag: Vi spiste frokost, og pakket sekkene våre. Så fikk vi ekstra jobber av leirskolelærene som vi måtte hjelpe til med. Og vi skulle gå klokka 11:00 så før det hadde vi en samling klokka 10:00.